Как въздейства музиката върху мозъка на човек

силата на музикатаМузиката – тя е като универсален език, чрез който се предават емоции и чувства.

Невролози откриват, че музикалното обучение увеличава обема на мозъка и укрепва комуникацията между мозъчните области.

Упражненията с музикален инструмент променят функциите на мозъка.

Свиренето на китара, пиано или други музикални инструменти променя начина по който мозъкът ни възприема широк спектър от сензорна информация, особено за тези, които са започнали преди 8 годишна възраст.

Как въздейства музиката на децата

От най-ранна възраст децата разбират и оформят света около себе си по време на техните игри и занимания. Същността на играта при малките деца обикновено се състои от обектите на околната среда и от преживяванията на които са изложени.

Изследване, направено с група деца, които в продължение на часове са слушали музика на Моцарт, показва доста висок резултати при IQ- теста.

Смята се, че слушането на Моцарт ни прави по-интелигентни, а представете си, ако изпълняваме някое от неговите произведения.

Посещенията на уроци по музикален инструмент – класическа китара или пиано, предават на детето много нови възприятия, развиват отделните части на мозъка и допринасят за това то да разбира музиката, ритъма и ефекта от всичко това.

Изучаването на даден инструмент провокира търпението и упоритостта в децата, които са много важни за бъдещето им съществуване и справяне с житейските проблеми.

 

 

 

5/5 - (3 votes)