Уроци по китара за деца

Индивидуални и групови уроци по китара за деца в София.

Ако искате вашето дете да се развива пълноценно, да навлезе в света на изкуството, да се запознае с нови приятели, да излезе от затворения кръг на технологиите, тогава уроците по китара са една чудесна идея.

уроци по китара за децаПри малките деца от седем годишна възраст е полезно заниманията да се провеждат два или три пъти седмично по 45 минути.
По-честият контакт с преподавателя е желателен и полезен.

 Всички наши малки китаристи от 5 – 8 годинки започват задължително с малка китара размер 1/4, 1/2, това е от изключително важно значение. Неправилно е да се започва обучението при децата на голяма китара размер 4/4, за да не се получат в последствие неизбежни изкривявания, неправилна стойка, прегърбване, напрежения в китките и други затруднения при свиренето.

Методика на обучението

Началните уроци по китара при нас включват изцяло музикален материал – песни, леки пиески с подчертан мелодичен характер. Техният брой в рамките на един урок може да бъде различен.

Основно и важно е учебният материал да не бъде много и да дава възможност за подробна работа, и заучаване в самия урок.

Методиката на обучение на нашите преподаватели има за цел да създаде собствено отношение на ученика към музиката за китара и
към конкретно музикално произведение.

Да се събуди интереса според индивидуалността на детето е най-важната предпоставка заразвитие и активност. 

 

Нашите учители прилагат принцип за системност и последователност в преподаването, работят за плавния напредък, степенуват произведенията по трудност и подбират най-подходящия материал според индивидуалността на ученика.
Чрез повторение и периодично завръщане към вече наученото се осъществява трайно усвояване на материала.

Прилагат се знания и умения, които са доказани и изпитани и отговарят на съвременната теория и практика.

 

 

City Music School 

e-mail: citymusic.school.bg@gmail.com

тел: 0876 55 99 65

5/5 - (5 votes)