Уроци по Китара София

Уроци по китара за деца, младежи и възрастни в София.

Уроци по китара за всички.

 • Специално разработена система на обучение за начинаещи.
 • Преподаватели с богат дългогодишен опит.
 • Приятна атмосфера на обучение.
 • Възможност за частни уроци надомно.
 • Вечерни уроци, както и съботно-неделни часове
 • Свирене в китарни ансамбли и оркестри, участия, свирене пред публика и концертна дейност.

Китарата е един от най-популярните, а заедно с това и един от най-обичаните музикални инструменти, на която се свири в много различни стилове като класика, поп, рок, джаз и други.

Обучението по китара спомага за развитието и усъвършенстването на личностните качества, повишава интересът към придобиването на знания и опит, отразява се положително върху възпитателния процес. Музикалността е вродено качество и признак за индивидуалност, която може да се открие във всеки човек.

уроци по китара за децаВ началния етап на обучението по китара се преоткрива музикалния слух на ученика, развива се неговата музикална памет, впоследствие се обогатяват познанията с тонови наименования и нотни трайности.  Постепенно учениците овладяват основни двигателни и постановъчни навици (стойка, позиция на ръцете) и техники на звукоизвличане. Работи се и за самостоятелност и свобода в движенията на двете ръце и координация между дясна и лява ръка.

Нашите преподаватели имат не само индивидуален подход  и методика на преподаването, но и творческо въображение и задача за  постигане  най-добри резултати на всеки ученик (вдъхват увереност, стимулират и мотивират обучаемите да се трудят, да се вдъхновяват от музиката за китара).

уроци по китара за децаДори в ръцете на един начинаещ китарист, китарата може да звучи прекрасно. При нас на уроците по китара ученикът само след няколко урока научава няколко акорда и може да започне да свири буквално десетки песни.

Независимо дали сте решили да научите няколко акорда, колкото да свирите с приятели, или ще се окажете толкова омагьосани от китарата, че ще ви остане за цял живот, тя си остава един от малкото инструменти, които могат да ви доставят толкова много удоволствие с толкова малко усилия.

Днес класическата китара има трайно място в музикалната култура на Европа.

Индивидуални и групови уроци по китара за всеки

Нашите уроци по китара основно включват :

 • Запознаване с китарата и нейното устройство
 • Изучаване и свирене по ноти и табулатури
 • Постановка, звукоизвличане, нотни трайности, гами, арпежи, акорди, пръстова техника – апояндо, тирандо
 • Технически похвати – легато, вибрато, стакато, пицикато, глизандо, тремоло, флажолети, разгеади и мн. други
 • Изучаване на различни етюди, пиеси за китара, както и на популярни песни от любими изпълнители и групи по избор
 • Музикалната школа осигурява и всичко необходимо за урока /китара, учебник, нотен материал, перца за китара, тунери, каподастри и др./

kitara-Sofia

При нас началното обучение цели да приобщи обучавания към музиката по активен начин – чрез музикално изпълнение. Много важно условие за  този успех е атмосферата на музикалните занимания. Радостта и интереса съпътстват уроците, спокойствие и добронамереност  предразполагат обучавания в неговите първи стъпки към магията на свиренето на китара.

Искаш да свириш на китара ?

Ние ще ти помогнем да извървиш пътя до магнетичния звук на този инструмент и да свириш в желаните стилове.

Разгледайте повече снимки тук: Галерия

 

City Music School 

e-mail: citymusic.school.bg@gmail.com

тел: 0876 55 99 65

 

 

Резюме
Рейтинг:
5 based on 160 votes
Услуги:
Уроци по Китара София
Име:
City Music School,
ул. „Граф Игнатиев“ 26, 1000 Център,София,София-1000,
Telephone No.0892 457 060
Адрес:
София
Описание:
Уроци по китара в София за начинаещи и напреднали от всяка възрастова група. Уроци по китара за деца, младежи и възрастни в City Music School. Индивидуални и групови уроци по китара в град София.