уроци по пиано София

Уроци по пиано за всяка възраст в София.

Специално разработена програма за индивидуално обучение по пиано.
Защо е важна индивидуалната форма на обучение по пиано?
Обучението по пиано изисква да се провежда индивидуално.
Практиката из цял свят и у нас показва че най-ефективен, даващ бърз напредък и трайни знания, е урока на който ученика присъства насаме с преподавателя, а не в група от няколко човека.
Независимо дали искате да се научите да свирите за удоволствие или се готвите за приемни изпити в някое Висше учебно заведения, усвояването на музиката за пиано се постига единствено чрез този метод.
Ето и някои от предимствата на индивидуалното обучение:

  • Единствено на индивидуалния урок по пиано ученика общува пълноценно с преподавателя, задава спокойно въпроси, добива трайни знания и умения
  • Персонализирано внимание на преподавателите ни, които следят отблизо темпото на развитие на ученика
  • Учителите ни подбират материал, чрез който ученика придобива основни инстументално-изпълнителски умения за солово изпълнение
  • Овладяват се основите технически похвати, необходимата практическа подготовка за солово изпълнение на пиано
  • Нашите преподаватели се стремят и работят за постигане възможно най-цялостната изява на музикалните личностни и индивидуални качества на ученика
  • Гъвкавост по отношение на графика и часовете за провеждане на уроците

 

Методика

Нашата методика на обучение по пиано има за цел да разгърне музикалните и мисловни възможности на ученика. В началния етап е запознанството с инструмента, неговото устройство, качества и тембър.

Първите уроци по пиано включват свирене на мелодии по слух под съпровода на преподавателя. Следва обучение за правилна стойка, постановка, ключ сол, тонови наименования и октавови групи, нотно ограмотяване, размер и трайности.

Уроци по пиано за малки и големи, начинаещи и напреднали.

Чрез уроците по пиано се развиват музикалните и интелектуални заложби на децата.

С това се подпомага хармоничното им развитие, формирането на техния мироглед и култура.

Интересът им към музиката се укрепва и развива, за да се превърне в любов към изкуството.Чрез работата на уроците по пиано в децата се формират положителни черти на характера, високи нравствени качества, естетически вкус и музикална култура.

Възпитават се бъдещи музиканти – професионалисти, хора обогатени от огромния и прекрасен свят на музиката.

Пианото е изключително полезно и за индивидуалното развитие на човек, защото освен за музикално възпитание, то дава възможност и за развитието на двете полукълба на мозъка – възможност, която много малко музикални инструменти предлагат.Затова дори самите уроци по пиано, могат да са от голяма полза особено при подрастващите, които ще развият афинитет към инструмента и към музиката за пиано изобщо.

За кратък период от време начинаещият свиква с пианото, научава се на фрази, на различните динамики и темпа, чрез които се пресъздава характера на произведенията.

Неусетно от любител пианист, ученика навлиза в дебрите на клавирното изкуство и започва да свири, както класически произведения, така и любими песни, познати на широката аудитория.

Пианото е един от най-елегантните и популярни инструменти в историята на човечеството, емблема на изтънченост и талант. То чудесно се вписва както като солов,така и като съпровождащ инструмент.

За да достигне до съвременният си вид пианото претърпява редица изменения ,които водят до неговото усъвършенстване.

Много са композиторите,които са писали музика за пиано,някои от които са  Й. С. Бах, Моцарт, Бетовен, Шопен. Потопете се в света на този удивителен инструмент.

 

City Music School 

e-mail: citymusic.school.bg@gmail.com

тел: 0876 55 99 65

 

Резюме
Уроци по пиано  София
Рейтинг:
5 based on 83 votes
Услуги:
Уроци по пиано София
Име:
City Music School,
ул. „Граф Игнатиев“ 26, 1000 Център,София,София-1000,
Telephone No.0876 55 99 65
Адрес:
София
Описание:
Уроци по Пиано за начинаещи и напреднали в град София. Уроци по Пиано за деца, младежи и възрастни в City Music School - София. Частни уроци по Пиано в град София.