Кристина Недялкова учител по пианоКристина Недялкова е учител по пиано и действащ пианист и композитор.

Започва да свири на пиано на 6-годишна възраст, а от 8-годишна започва да се занимава и с музикална композиция.

В следващите години взима активно участие в различни майсторски класове, фестивали и конкурси в страната и чужбина и печели множество награди и грамоти, включително Първа и Втора награда от Националния Конкурс за Изпълнение на Българска Музика „ВЪРБАН ВЪРБАНОВ“.

Първа награда от Международния Конкурс за Немска и Австрийска Музика, специална награда за композиция от Юбилейния конкурс за творчество на СМУ „проф. П. Владигеров“, гр. Бургас и много други. Многократен лауреат на фестивала „Свободна сцена на младия изпълнител“  в гр. Бургас.

Завършва средното си образование в НУМСИ „проф. Панчо Владигеров“, гр. Бургас, в класа по пиано на Ирина Иванова, а в последствие и НМА „проф. Панчо Владигеров“, гр. София със специалност Композиция.

През годините извършва активна концертна дейност като пианист в страната и чужбина с голям репертоар от класическа, късно-романтична и съвременна музика.

Автор на над 100 произведения за пиано, цигулка, арфа, флейта, камерни, хорови и симфонични състави. През 2017г. записва и издава самостоятелен албум с концептуална музика за пиано.

Преподава на деца, студенти и възрастни както на български, така и на английски език.

 

City Music School 

e-mail: citymusic.school.bg@gmail.com

тел: 0876 55 99 65