Доц. Александър Пумпалов  – Уроци по Солфеж

Уроци по солфеж и джаз пиано при доц. Александър Пумпалов – известен български китарист, пианист, аранжор и композитор.

Първоначално учи пиано, а по-късно и китара. Първото си висше музикално образование със специалност “Музикална педагогика” получава в Теоретичния факултет на Българска държавна консерватория (днес НМА “Проф. П. Владигеров”). Второто си висше музикално образование със специалност “китара” получава в Държавна музикална академия – гр. Осло, Норвегия.

Доц. Александър Пумпалов е създател на обучението по китара в СМУ „Любомир Пипков“- София и в НМА проф.“Панчо Владигеров“ в   специилностите поп, джаз китара и класическа китара.

Преподавал е по китара в НМУ “Любомир Пипков”, Институт за музикални и хореографски кадри, Национално средно училище по култура, Университет “Св. Кирил и Методий”, Факултет за музикално изкуство – гр. Скопие, Македония.

Един от основоположниците на академичното обучение по китара в България. По време на 34-годишната си преподавателска дейност е обучил над 1500 ученици.

Негови ученици са лауреати на китарни конкурси и участници във водещи формации за поп, джаз и рок музиката у нас и в чужбина.

Председател на жури на редица конкурси за китара

От 2001 г. е доцент по китара

Освен български, преподава и на английски, немски и френски езици.

В изпълнителската му дейност са включени дългогодишни участия в поп и джаз оркестри у нас и в чужбина.

Преподава поп и джаз пиано, а като соло пианист е изнасял концерти с програми от класическа, поп и джаз музика у нас и в държави като Швейцария, Германия, Дания, Норвегия, и Швеция.

 

City Music School 

e-mail: citymusic.school.bg@gmail.com

тел: 0876 55 99 65

 

5/5 - (4 votes)